Connecting With Family and Nature at The Totoro House

ByRichard J. Robinson

Jul 19, 2022 , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inspired by the powerful family ties of the clients and their connection to the environment, the Totoro House concept erases boundaries between living spaces and the garden. Designed by CplusC Architectural Workshop, this design was named after Studio Ghibli’s animated fantasy, My Neighbor Totoro, which explored the importance of such relationships more than three decades ago. To keep these bonds unbroken, the lounge, kitchen, and dining space are merged into one family zone that melts out into the garden. The outdoor space acts as an extension of the living room, including its own cooking area and seating, so that family life can flow freely and contentedly.

Here is an atypical house tour that does not use music to prop up the visuals, instead it embraces the natural sounds in the house’s setting.

Check out the home tour video:

Be sure to subscribe to Home Designing on Youtube for regular architecture and design videos.

Did you like this article?

Share it on any of the following social media channels below to give us your vote. Your feedback helps us improve.

Other related interior design ideas you might enjoy